Wimbledon WTA: Julia Goerges – Vera Lapko

Parimad vihjed

Wimbledoni üksikmängudes on teise ringi aeg. Panused tõusevad kogu aja ja samal ajal väheneb mängijate tasemevahe. Teises ringis on veel tasemevahe muidugi märgatav ja favoriidid tõstetakse esile. Ka selles mängus on tasemevahe suur.

Julia Goerges on WTA rankingus 13-ndal kohal. Loomulikult ei ole sellisel juhul tegemist lükata-tõugata vastasega. Goerges on sel hooajal olnud suurepärases hoos. Ka muruväljakultel on hoog jätkunud, kus on saadud kaks kaotust ja kolm võitu.

Goerges on murul võitnud Maria Sakkari, Ashleigh Barty ja Monica Puigi. Kaotused on tulnud samuti suurepärast hooaega tegeva Aryna Sabalenka ja turniiri soosiku Petra Kvitova vastu. Võidud on saadud puhtalt kahes setis. Viimasena alistas ta Puigi Wimbledoni esimeses ringis. Goerges tagus Puigi vastu 16 ässa – tal on ikka kõva serv küll. Lisaks võitis ta 81% oma esimesest servist. Teine serv tuleb saada korda.

Vera Lapko on WTA rankingus 82-sel positsioonil. Lapko on terve hooaja mänginud põhiliselt ITF turniire ja talle meeldivad saviväljakud tunduvalt rohkem. Murul on ta ennast alles sel hooajal leidnud.

Lapko on murul võitnud neli ja kaotanud kolm. Kaotused on tulnud tunduvalt kergemate vastaste kui Goerges vastu ja võidud on saadud suures osas ITF turniiridel. Ta suutis võita ka Christina Mchale-i. Lapko üllatas selles kohtumises Mchale-i, kuigi natuke oli seda ka oodata. Lapko servid olid võrdlemisi kehval tasemel. Lapko esimestest servidest tulid väljakule vaid 60%. Kui esimene serv jääb alla 70%, siis see on muruväljakul hoiatusmärk.

Goerges on selles kohtumises suur favoriit. Tema serv ja mäng on palju kõrgemal tasemel. Lapko läheb jahtima imet ja loodab, et pääseb Georgesi vastu edasi. Meie usume, et savispets Lapko kaotab kahes setis.